Praktijk voor Hypnotherapie & NLP

Gerrit Dam - Hypnotherapeut - Master practitioner NLP

Home
Hoofdmenu
Home
Wie ben ik?
Veel gestelde vragen
Reacties van cliŽnten
Contact
Zoeken
Links
Route naar ...
Wat is Hypnotherapie?

ImageHypnotherapie is het therapeutisch toepassen van o.a. hypnotische trance om psychische of gedragsproblemen te verminderen en/of op te lossen.  De trancetoestand kan zowel via een zogeheten inductie (klassieke hypnotherapie) als langs natuurlijke weg (Ericksoniaanse hypnotherapie) worden bereikt.  Eenmaal in trance wordt er gewerkt met verschillende hypnotherapeutische technieken, zoals regressie en  imaginatie. Daarnaast kunnen in een therapiesessie ook NLP-interventies, RET en behandelmethoden uit de gedrags- en gesprekstherapie worden gebruikt.
Vrijwel iedereen kan in (een lichte) trance gaan. Dat geldt ook (en vooral) voor kinderen. Tijdens de therapie leer je vanzelf om steeds gemakkelijker in trance te gaan.
Zoals bij elke vorm van therapie, geldt ook hier dat je eigen motivatie (de wil) om te veranderen, bijdraagt aan het succes van de therapie. Hypnotherapie brengt meestal snel de gewenste verandering op gang en is daardoor een relatief kortdurende therapie.

Hypnose en trance:
De hypnotische trance is een prettige, ontspannen toestand, waarin je sterk op jezelf geconcentreerd bent. Het is te vergelijken met dagdromen en het lijkt een beetje op slapen (hypnos betekent slaap).Het verschil met slaap is dat je in trance precies weet waar je mee bezig bent en wat er met je gebeurt. Je blijft dus "baas in eigen brein".
In Hypnose maak je een dieper contact met je onbewuste. Hierdoor kun je klachten of problemen onderzoeken, beter leren begrijpen, verbanden zien, ervaren, maar ook een oplossing voor vinden. Soms weet je heel goed dat je bepaalde dingen niet moet doen, vinden of denken. Rationeel begrijp je je gedrag en klachten wel, maar op gevoelsniveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets. Met behulp van Hypnotherapie pak je de klachten op een emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving verandert

 
Routekaart weergeven
Bezoekers