Praktijk voor Hypnotherapie & NLP

Gerrit Dam - Hypnotherapeut - Master practitioner NLP

Home
Hoofdmenu
Home
Wie ben ik?
Veel gestelde vragen
Reacties van cliŽnten
Contact
Zoeken
Links
Route naar ...
Welkom

Fijn dat ik je mag begroeten. Wil je werken aan jezelf?  In ieder geval heeft iets of iemand je belangstelling voor hypnotherapie gewekt. Op deze website kun je meer te weten komen over o.a. hypnotherapie en vanzelfsprekend ook over mij.

 
Wat is Hypnotherapie?

ImageHypnotherapie is het therapeutisch toepassen van o.a. hypnotische trance om psychische of gedragsproblemen te verminderen en/of op te lossen.  De trancetoestand kan zowel via een zogeheten inductie (klassieke hypnotherapie) als langs natuurlijke weg (Ericksoniaanse hypnotherapie) worden bereikt.  Eenmaal in trance wordt er gewerkt met verschillende hypnotherapeutische technieken, zoals regressie en  imaginatie. Daarnaast kunnen in een therapiesessie ook NLP-interventies, RET en behandelmethoden uit de gedrags- en gesprekstherapie worden gebruikt.
Vrijwel iedereen kan in (een lichte) trance gaan. Dat geldt ook (en vooral) voor kinderen. Tijdens de therapie leer je vanzelf om steeds gemakkelijker in trance te gaan.
Zoals bij elke vorm van therapie, geldt ook hier dat je eigen motivatie (de wil) om te veranderen, bijdraagt aan het succes van de therapie. Hypnotherapie brengt meestal snel de gewenste verandering op gang en is daardoor een relatief kortdurende therapie.

Lees meer...
 
Wat is NLP?

ImageNLP is de afkorting van Neuro Linguistisch Programmeren. Neuro verwijst naar ons denken, dus onze geestelijke activiteit. Linguistisch verwijst naar de taal die we gebruiken om te communiceren met ons zelf en met anderen. Programmeren geeft aan dat je verandering kunt stimuleren. Dat klinkt nogal cryptisch, maar je zou kunnen samenvatten dat NLP staat voor Nieuwe Leer Processen, die we in therapeutische zin veranderingstechnieken of interventies noemen. Elke veranderingstechniek brengt een leerproces op gang. Dat leren kan zowel bewust als onderbewust, met behulp van hypnose, plaatsvinden.
Zo kan een NLP-Hypnotherapeut een cliënt vaak zeer snel leren om anders met zijn/haar probleem om te gaan.

 
Routekaart weergeven
Bezoekers